16 Δεκεμβρίου, 2022
από ΑΠΑΤΡΙΣ Εφημερίδα Δρόμου
277 προβολές

02/09 – Αθήνα: Φθορές σε ακυρωτικά, μπάρες, εκδοτήρια και ATM στο σταθμό του Κεραμεικού

«Από πλευράς μας θα παλέψουμε ώστε τα Εξάρχεια να παραμείνουν καταφύγιο για τους/τις καταπιεσμένους/ες και ορμητήριο πολιτική δράσης, ενάντια στη λογική ενός εναλλακτικού θεματικού πάρκου. Δημοτική αρχή, κράτος, κεφάλαιο που έχουν βλέψεις για τη γειτονιά μας πρέπει να γνωρίζουν ότι θα έχουν κόστος».

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΡΑΤΟΥΣ/ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΠΛΑΤΕΙΑ – ΣΤΡΕΦΗ – ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΟ

Ταπεινοί και εξεγερμένες

https://athens.indymedia.org/post/1620498/

10/09 – Αθήνα: Eπίθεση στο πολιτικό γραφείο του Τάκη Θεοδωρικάκου

«Οι συνεχιζόμενες κατασταλτικές επιθέσεις εναντίον εργαζομένων που απεργούν, η μονιμοποίηση αστυνομικού στρατού κατοχής στα πανεπιστήμια και στη γειτονιά των Εξαρχείων, η ανυποχώρητη στάση της κυβέρνησης απέναντι στο έσχατο μέσο πάλης των πολιτικών κρατουμένων (όπως είναι η απεργία πείνας), η διαρκής ατιμωρησία ένστολων δολοφόνων και βασανιστών και η επιβράβευσή τους από τα ΜΜΕ (βλέπε δολοφονία Σαμπάνη), φανερώνουν την ακραία όξυνση της κατασταλτικής πολιτικής που εφαρμόζει το σύγχρονο νεοφιλελεύθερο/αστυνομικό Κράτος.

»Φανερώνουν ότι η βία και η φτώχεια αποτελούν τη μοναδική συνθήκη “ευημερίας” που εγγυάται ο καπιταλισμός για την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνικής βάσης. Ότι η καπιταλιστική κρίση ή θα περάσει από πάνω μας ή θα αποτελέσει ευκαιρία για μια γενικευμένη προλεταριακή αντεπίθεση των εξεγερμένων που ασφυκτιούν μέσα στην αιχμαλωσία των υλικών όρων διαβίωσής τους.

»Το τελευταίο “έργο” της αστυνομικής κτηνωδίας εκτυλίχθηκε την Παρασκευή 9/11 μετά το τέλος της μαζικής διαδήλωσης για την υπεράσπιση των Εξαρχείων. Μια γυναίκα, πηγαίνοντας να πάρει το μηχανάκι της απ’ την οδό Τσαμαδού, δέχτηκε απειλές και σεξιστικά σχόλια από τις δυνάμεις των ΜΑΤ που φυλάνε το εργοτάξιο του Μετρό στην πλατεία. Η γυναίκα απάντησε λεκτικά στις συνεχιζόμενες προκλήσεις με αποτέλεσμα να δεχτεί χτυπήματα σε όλο της το σώμα και να κακοποιηθεί πίσω από τις κλειστές λαμαρίνες του εργοταξίου.

»Ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. Τάκης Θεοδωρικάκος αποτελεί τον ηθικό αυτουργό αυτής της επίθεσης, αλλά και συνολικότερα της αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας που κλιμακώνεται το τελευταίο διάστημα, τον βασικό εκπρόσωπο του δόγματος μηδενικής ανοχής και του πολέμου που έχουν κηρύξει το Κράτος και οι ακροδεξιοί διαχειριστές του απέναντι στην κοινωνία και τα κινήματα».

Α*

https://athens.indymedia.org/post/1620672/

27/09 – Αθήνα: Eμπρησμός οχήματος της UNISON

«Η UNISON είναι μια περιβαλλοντοκτόνα εταιρία εκτελεί τις διαταγές του Μπακογιάννη, με στόχο, χρησιμοποιώντας πριόνια, τον αφανισμό οτιδήποτε άγριου μας περιβάλλει.

»Η τελευταία επίθεση της UNISON ήταν στο πάρκου Κύπρου στην Πατησίων. Έχουν επίσης κεντρικό ρόλο στις τρέχουσες επιθέσεις ενάντια στο λόφο Στρέφη και το πάρκο Δρακόπουλου. Η εταιρία είναι επίσης παρούσα σε σταθμούς μετρό, όπως της Ομόνοιας».

https://athens.indymedia.org/post/1620869/

06/10 – Αθήνα: Εμπρηστική επίθεση σε κλούβα των ΜΑΤ στην Καισαριανή

«Την Πέμπτη 6 Οκτώβρη 2022 πραγματοποιήσαμε εμπρηστική επίθεση με βόμβες μολότωφ σε διερχόμενη κλούβα των ΜΑΤ στην Καισαριανή. [..]

»Σε έναν κόσμο που καταρρέει, η Κυριαρχία κρατά με νύχια και με δόντια το μονοπώλιο παραγωγής της μαζικής ανασφάλειας. Αν οι κίνδυνοι και οι απειλές που επικαλούνται οι από πάνω αυξάνονται αριθμητικά, οι εντολές και οι διαταγές που απευθύνονται προς τα κάτω παρουσιάζουν ξεκάθαρη γεωμετρική πρόοδο. Αυτό είναι το ισοζύγιο της βίαιης αναδιάρθρωσης της ζώης μας, το νέο κοινωνικό συμβόλαιο του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Ή με τα λόγια του Πέτσα “προσαρμογή η θάνατος”. [..]

»Το βασίλειο του φόβου και της ανασφάλειας είναι η κολυμβήθρα της νέας μορφής του Κράτους και της Βίας του. Ο σύγχρονος καπιταλιστικός κόσμος γεννά μόνο αστυνομίες».

Ο ΦΟΒΟΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΞΥΝΣΗ
ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ-ΤΑΞΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Εμπρηστική Επιτροπή

https://athens.indymedia.org/post/1621106/

07/10 – Θεσσαλονίκη: Kαταδρομική επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ

«Στον αντίποδα των καπιταλιστικών προσταγών το πανεπιστήμιο εκτός από έρευνα και εκμετάλλευση παράγει και την αμφισβήτησή τους. Πίσω από τα συντεχνιακά αιτήματα των φοιτητ(ρι)ών και την καθεστωτική προπαγάνδα περί κέντρων ανομίας βρίσκεται σε λανθάνουσα μορφή και χαμηλή ένταση μια όψη του πολέμου μεταξύ εκμεταλλευτών και εκμεταλλευόμενων. Για αυτό το λόγο σε στιγμές μεγάλης όξυνσης της σύγκρουσης οι φοιτητικοί αγώνες αγκαλιάζονται από μεγάλα τμήματα της προλεταριακής βάσης. Για αυτό η κατάληψη του Νοέμβρη του ‘73 εξελίχθηκε σε εξέγερση που έθεσε υπό αμφισβήτηση το καθεστώς.

»Έκτοτε το πανεπιστήμιο αποτέλεσε και εξακολουθεί να αποτελεί εφαλτήριο κοινωνικών – ταξικών αγώνων και αντιστάσεων. Έκτοτε η αντιεξεγερτική στρατηγική του ελληνικού κράτους θέτει ως στόχο τη σταδιακή επανάκτηση του κρατικού μονοπωλίου της βίας στα πανεπιστήμια. [..]

»Στις 07/10 το μεσημέρι επιστρέψαμε ένα μικρό μερίδιο της κρατικής βίας που δεχόμαστε καθημερινά επιτιθέμενοι/ες με βόμβες μολότοφ στη διμοιρία των ΜΑΤ που φυλάει το χώρο του Στεκιού στο Βιολογικό στο ΑΠΘ. Πήραμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην κινδυνέψουν περαστικοί. Αρχικά στοχεύσαμε τους μπάτσους που βάραγαν σκοπιά κοιμώμενοι όρθιοι και αφού αυτοί φρόντισαν να εξαφανιστούν χτυπήσαμε την ίδια την κλούβα».

αναρχικοί φοιτητές, αναρχικές φοιτήτριες

https://athens.indymedia.org/post/1621188/

23/10 – Αθήνα: Eμπρηστική/εκρηκτική επίθεση στην οικία του παιδοβιαστή-μαστρωπού Ηλία Μίχου

«Ξημερώματα 23/10, τοποθετήσαμε εμπρηστικό/εκρηκτικό μηχανισμό χαμηλής ισχύος στην είσοδό της πολυκατοικίας τους στην περιοχή της Αττικής. Η λίστα δεν έχει τελειωμό, οι εκφράσεις συστημικής βίας καθώς και τα περιστατικά συγκάλυψης είναι αμέτρητα. Πολλά από αυτά ίσως να μην έρθουν ποτέ στο φως της δημοσιότητας. Παραθέτοντας όμως έστω τα παραπάνω, θέλουμε να καταδείξουμε πως το κρατικό-καπιταλιστικό σύστημα είναι απολύτως συνυφασμένο και εξαρτημένο από τους δικαιικούς και κατασταλτικούς του μηχανισμούς. Είναι ένα σύμπλεγμα εξουσίας που δίνει το αίσθημα της ατιμωρησίας και της απόλυτης ελευθερίας στον κάθε μπάτσο, στον κάθε φασίστα και στον κάθε “επιφανή, φιλήσυχο και ευπρεπή πολίτη” να προβαίνουν απροκάλυπτα στα αίσχη τους, και αυτό ακριβώς είναι που θέλει να διαιωνίσει. [..]

»Ενάντια στον κόσμο της οργανωμένης σήψης και φρίκης, υπάρχει και ένας άλλος κόσμος, της αλληλεγγύης, της ενσυναίσθησης και του αλληλοσεβασμού, ο οποίος οφείλει να περιφρουρεί τα ιδανικά του, να οργανώνεται ώστε να ματώσει για αυτά, και να έχει το βλέμμα του στραμμένο στον ουρανό του οριστικού ξεριζώματος του καπιταλισμού και του κοινωνικού του οικοδομήματος από την ιστορία».

Πυρήνες Άμεσης Δράσης

https://athens.indymedia.org/post/1621367/

14/10, 05/11 – Αθήνα: Eμπρηστικές επιθέσεις στις οικίες υψηλόβαθμων δικαστικών

«Στο σπίτι της δικαστικού Παναγιώτας Γιούπη, τα ξημερώματα της Παρασκευής 14 Οκτωβρίου, στη περιοχή της Γλυφάδας.

»Η Γιούπη είναι μια από τις πολλές δουλικές μαριονέτες της συμμορίας που ακούει στο όνομα ελληνική δικαιοσύνη. Ήταν η Πρόεδρος στο δικαστήριο του παιδοβιαστή και ανθρώπου των Μητσοτάκηδων, Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος αποφυλακίστηκε εν μια νυκτί όντας ένοχος για βιασμούς ανήλικων παιδιών. Είναι μια δικαστής που ανήκει στο περιβάλλον επιρροής του πρεζέμπορα εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη έχοντας εκδώσει σειρά προκλητικών αποφάσεων υπέρ των συμφερόντων του την περίοδο που ήταν αθλητική δικαστής στον Πειραιά.

»Στο σπίτι της δικαστικού Μυρσίνης Παπαχίου, τα ξημερώματα του Σαββάτου 5 Νοεμβρίου, στην περιοχή του Ζωγράφου.

»Η Παπαχίου βρίσκεται στα υψηλότερα κλιμάκια αυτού του βόθρου που ακούει στο όνομα αστική δικαιοσύνη. Ο θρόνος που στρογγυλοκάθεται ως αντιπρόεδρος στον Άρειο Πάγο είναι φτιαγμένος από πόνο και διαλυμένες ανθρώπινες ζωές που καταστράφηκαν μέσα σε μια φυλακή.

»Η επιλογή μας να τη στοχοποιήσουμε, εκτός από τον θεσμικό της ρόλο, σχετίζεται με το γεγονός ότι αυτή την περίοδο εμπλέκεται με το σκάνδαλο της Novartis».

Πυρήνες Άμεσης Δράσης –Πυρήνας Σάκο και Βανσέτι

https://athens.indymedia.org/post/1621582/

15/11 – Αθήνα: Εμπρηστική επίθεση σε φορτηγό της DB Schenker

«Παράλληλα με την εισβολή του ρώσικου κράτους στα ουκρανικά εδάφη, μαίνεται ο πόλεμος του τούρκικου κράτους, ενάντια στον κουρδικό λαό, ενώ οι ΗΠΑ διεξάγουν πολέμους σε όλο τον πλανήτη. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, η DB Schenker συμμετέχει ενεργά, υποστηρίζοντας και βγάζοντας κέρδος από τους πολέμους αυτούς. [..] Είναι μια εταιρία υπεύθυνη για εγκλήματα πολέμου κατά τη διάρκεια του 2ου παγκοσμίου πολέμου, ενώ σήμερα, διατηρεί κόμβους εφοδιαστικών αλυσίδων σε δεκάδες μέρη σε όλο τον πλανήτη, μεταφέροντας και παραδίδοντας πολεμικό εξοπλισμό, όπλα όπως και κομμάτια από οχήματα, τανκ και πολεμικά αεροπλάνα. Το 2019, η DB Schenker έλαβε βραβείο από την υπηρεσία μεταφορών των ΗΠΑ, για τη συνεργασία της με το υπουργείο άμυνας των ΗΠΑ, καθώς φαίνεται να υπάρχουν ελάχιστοι διακρατικοί πόλεμοι στους οποίους η DB Schenker δεν μεταφέρει όπλα στο μέτωπο. [..]

»Ενώ η ελληνική αστυνομία καταλάμβανε σταδιακά τα Εξάρχεια, σε μια προσπάθεια κατάπνιξης της μνήμης της αντίστασης ενάντια στη χούντα, το πρωί της 15ης Νοέμβρη, πραγματοποιήσαμε εμπρηστική επίθεση σε ένα φορτηγό της DB Schenker στην οδό Βαλτινών στο Γκύζη».

Αναρχικοί/ες

https://athens.indymedia.org/post/1621933/

17/11 – Πάτρα: Μαζική απαλλοτρίωση στο σούπερ μάρκετ «Αράπης» και διανομή σε κοντινή λαϊκή αγορά

«Σήμερα το πρωί, 17/11, πραγματοποιήθηκε απαλλοτρίωση αγαθών πρώτης ανάγκης από το σουπερμάρκετ “Αράπης” στην περιοχή της Αγ. Σοφίας και διανομή σε κοντινή λαϊκή αγορά.

»Να βάλουμε φρένο στο αυξημένο κόστος ζωής που βάζει στο στόχαστρο τους ίδιους τους όρους ζωής μας. [..]

»Απέναντι στη λεηλασία της ζωής μας, το μόνο που έχουμε είναι ο ένας την άλλη. Με όπλο μας την ταξική αλληλεγγύη, οφείλουμε να στήσουμε αναχώματα απέναντι στους κεφαλαιοκράτες που μας καταδυναστεύουν. Οφείλουμε να αγωνιστούμε απέναντι στις οικονομικές και πολιτικές ελίτ, που βγάζουν καθημερινά κέρδος από την εργασία μας. Η κάθε γειτονιά, ο κάθε χώρος δουλειάς, η κάθε σχολή και σχολείο θα πρέπει να γίνουν πεδία σύγκρουσης και πάλης, για να μπουν στο προσκήνιο της ιστορίας οι δικές μας ανάγκες και επιθυμίες, για να αποκτήσουμε καλύτερους όρους και συσχετισμούς πάλης, μέχρι την οριστική συντριβή του συστήματος που σπέρνει θάνατο, φτώχεια και πολέμους».

Αναρχικές – Αναρχικοί

https://athens.indymedia.org/post/1621864/
Πηγή: Apatris.info